Cea mai inalta cladire din lume


Turnul Burj Dubai, cea mai inalta constructie din lume, va fi inaugurat la inceputul lunii decembrie, si se va deschide pe 2 decembrie, de ziua Emiratelor Arabe Unite, a anuntat seful companiei Emaar Properties, Mohammed Alabbar.

Turnul Burj Dubai, a carui constructie a inceput in 2004, are o inaltime de 818 metri, 160 de niveluri locuibile si 334.000 de metri patrati de podea. Are cea mai inalta instalatie pentru lifturi, cele mai rapide lifturi (cu o viteza de 64 km/h) si cea mai mare inaltime a unei fatade de sticla si aluminiu.

Numărul de etaje deja construite este 156

Aceasta este urmata de cladirea Taipei 101 care are 101 etaje si 509 metri. Tot aici se află şi cel de-al doilea lift din lume, acesta putînd atinge o viteză maximă de 1.010 metri pe minut la urcare şi 600 metri pe minut la coborîre.

2–3.Turnurile Petronas, Kuala Lumpur, Malaiezia

Construite în 1998, cu o înălţime de 452 metri şi cu 88 etaje, turnurile Petronas sînt astăzi cele mai înalte turnuri gemene din lume. Pînă în 1998, la inaugurarea turnurilor Petronas, cel mai înalt zgîrie‑nori din lume se afla, ca întotdeauna, în Statele Unite. Turnurile Petronas au pierdut acest titlu în 2004, în favoarea clădirii Taipei 101.

4.Turnul Sears, Chicago


Turnul Sears atinge 442 metri şi are 108 etaje. Construit în 1974, preluase supremaţia de la World Trade Center, New York.

5.Turnul Jin Mao, Shanghai, China
Aici

Cu cele 88 etaje şi cei 421 metri ai săi, Turnul Jin Mao este cel mai înalt punct de observaţie din China. A fost terminat în 1998.


6. Centrul Financiar Internaţional Nr.2, Hong Kong

Aici

Ridicat în 2003, cu 88 etaje şi 415 metri, Centrul Financiar Internaţional din Hong Kong ocupă astăzi locul şase în topul celor mai înalte clădiri din lume.

7. Piaţa CITIC, Guangzhou, China
Aici

Inaugurat în 1997, a fost, pînă la terminarea turnului Jin Mao, cea mai înaltă clădire din China. Are 80 etaje şi o înălţime de 391 metri.


8. Piaţa Shun Hing, Shenzhen, China

Aici

Pe locul trei în China şi opt pe plan mondial, clădirea cu 69 nivele atinge 384 metri. Terminată în 1996, este considerată azi cea mai înaltă clădire „de oţel” din China.

9. Empire State Building, New York
Aici

Una dintre cele mai mari atracţii turistice din New York, Empire State Building are 102 etaje şi atinge 381 metri. A fost construită în 1931, cu scopul declarat de a fi cea mai înaltă clădire de pe Pămînt. Turnurile Gemene, cu 417 şi 415 metri, l‑au detronat apoi, pînă la atacul terorist din 11 septembrie 2001. De atunci, Empire State este, din nou, cea mai înaltă clădire din New York.


10. Piaţa Centrală, Hong Kong

Aici

Ridicată în 1992, clădirea cu cele 78 nivele ale sale atinge 374 metri. Atriumul piramidal, situat la ultimul etaj, este considerat cea mai înaltă biserică din lume.

Sursa: ziare.com

NL

Reclame

Posted on 13/10/2009, in RoInfo - Diverse and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 11 comentarii.

 1. Soare Danut

  Tare

 2. Turnurile Petronas sunt splendide! Cele mai frumoase dupa parerea mea. Meriti toate laudele pentru articol + idee. Multumim

 3. mama :O cat de mari sunt

 4. Turnurile Petronas Si Burj Dubai sunt super!!nu stiu ce o sa mai construiasca contructorii astia 🙂
  Salutare All

 5. Poc un avion , si cladirea nu mai exista :))
  Dupa ce s-a intamplat in America nu stiu dece mai construesc astia cladiri asa inalte

 6. cea dea doua pozaa facuta cladiri Burj Dubai este :O…dupa parerea mea este cea mai frumoasa la design.

 7. Bv Found pt acest articol interesant :D.

 8. super tare 🙂

 9. e scris de colegul meu :). Doar blogul este al meu si eu populez articolele :)) am si eu alte articole facute de mn . Unde scrie RoInfo e facut de mine unde scrie Happyness si tibystefanescu sunt autorii mei 🙂

 10. Superbe Toate. Insa ala de la arabi e CEL MAI CEL ! Bravo lor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Reclame