Cel mai toxic lac din lumeNu este un lac natural, mai degraba un lac rezidual, rasarit intr-o veche mina de cupru din Butte, Montana, Statele Unite ale Americii. S-a format la o adancime de 270 de metri, iar apa sa are o aciditate care inca nu a fost egalata pe Terra. Metale grele, substante chimice extrem de periculoase (arsenic, zinc, cadmiu), asta ca sa nu mai vorbim de acidul sulfuric, toate formeaza o „supa” ucigatoare pentru orice forma de viata. Ceea ce este si mai grav este ca nivelul sau creste constant, inca din anul 1982.

Un incident sinistru a avut loc in anul 1995, atunci cand un stol urias de gaste arctice a aterizat pe apa lacului. Absolut toate pasarile au murit, cercetatorii reusind sa scoata la suprafata „numai” 342 de carcase partial dizolvate in acidul ucigator. La urma urmei, lacul nu este altceva decat o alta „opera de arta” a omului.

http://www.descopera.ro

Reclame

Posted on 19/10/2009, in RoInfo - Din lumea asta mare. Bookmark the permalink. 4 comentarii.

  1. Eu sunt sigur ca astfel de lacuri mai sunt in lume, dar nu stim de ele. Sau in orice caz, acest tip de lacuri , vor mai apare ! Planeta asta nu ne mai suporta de mult, iar SUA e principalul poluator al lumii, refuzand si la ora actuala sa semneze acel ”Tratat de le Kyoto”, prin care tarile puternic industrializate se obliga sa reduca emisia de noxe prin implementarea unor tehnologii. Si mai au curaj sa faca tot felul de intalniri ”Salvati Planeta”. Pai da ! Ce ar fi sa incepeti voi prin semnarea hartiei aleia !

  2. tibystefanescu

    bun post……felicitari staffului roinfo. 😉

  3. happynessplanet

    staffului? :)) tu te feliciti singur tibi? as fac o baie in lacu ala

  4. nici eu nu inteleg ce ai vrut sa scri tibi pt ca articolu e publicat de mine nu de tot staffu si roinfo e useru meu :)) :-j

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Reclame