Triunghiul bermudelor – mister rezolvat!


Triunghiul Bermudelor (cunoscut si sub numele de Triunghiul Diavolului) este o zona triunghiulara din Oceanul Atlantic marginita la extremitati de Miami, Bermuda si Puerto Rico. Legenda spune ca multi oameni, ambarcatiuni si avioane au disparut în mod misterios în aceasta zona. Câti au disparut depinde însa de cine face localizarea si numararea. Dimensiunea triunghiului variaza între 500 000 de mile patrate pâna la de trei ori mai mult în functie de imaginatia autorului. (Unii includ si Insulele Azore, Golful Mexic si Indiile de Vest în triunghi.) Dupa unii misterul ar data din timpul lui Columb. Chiar si asa, estimarile variaza între 200 si 1 000 de incidente în ultimii 500 de ani. Howard Rosenberg sustine ca în 1973 Paza de Coasta SUA a raspuns la peste 8 000 de cereri de ajutor în zona si ca peste 50 vase si 20 avioane s-au scufundat în Triunghiul Bermudelor în ultimul secol.

Dupa mai bine de 60 de ani de la inregistrarea primelor disparitii misterioase in Triunghiul Bermudelor, miturile legate de aceasta zona au fost in sfarsit demontate, in urma unei investigatii jurnalistice a BBC.

Ancheta jurnalistului britanic Tom Mangold a reusit sa ofere primele explicatii plauzibile pentru cele mai cunoscute disparitii din istoria triunghiului imaginar ce uneste insulele Bermude cu Florida si Puerto Rico, potrivit BBC News.

Disparitiile misterioase puse pana acum pe seama unor forte oculte si misterioase ce au adus consacrarea Triunghiului Bermudelor in literatura SF au fost cauzate de fapt de probleme tehnice ale aparatelor de zbor si de conditiile meteo nefavorabile.

Mai mult, investigatia arata ca avioanele din anii ’40 nu erau inca pregatite pentru zborul de 3.200 de kilometri Londra-Bermude, considerat drept cea mai lunga cursa aeriana fara escala din epoca.

Desi avioanele erau alimentate in insulele Azore, inainte de lungul zbor peste ocean, combustibilul ajungea de cele mai multe ori la limita iar pilotii riscau sa ramana cu rezervorul gol daca vremea nefavorabila ii obliga sa se abata de la curs.

Fara combustibil, pe furtuna si cu eventuale defectiuni tehnice, avioanele nu ar fi avut unde sa aterizeze de urgenta in timpul zborului transatlantic si s-ar fi prabusit in ocean, arata investigatia BBC.

In acelasi timp, disparitia fara urma a epavelor unor avioane prabusite in zona este pusa pe seama reactiei intarziate ale autoritatilor, fiind dovedit ca intr-unul din cele mai celebre cazuri de „evaporare” a unui aparat de zbor, echipele de salvare au ajuns la fata locului cu o intarziere de aproape opt ore.

Reclame

Posted on 20/10/2009, in RoInfo - Mistere. Bookmark the permalink. 4 comentarii.

  1. Nu cred ca asta e rezolvarea misterului .. au putut ei ramane fara combustibil dar despre „evaporare” in opt ore despre barcile vapoarele si toate cele care au mai disparut??:)

  2. da.. nustiu nici eu nu sunt 100 % sigur ca misterul s-a rezolvat, e un caz mai dificil… oricum imi plac foarte mult articolele de genul ista bravo!

  3. interesant subiectul…in ziua de azi sar putea face foarte multe teste care ar putea descifra aceste enigme dar omenirea nu are interes…

  4. tibystefanescu

    eu cred ca acolo exista un camp magnetic care defecteaza aparatele de bord ale avianelor….parerea mea…..bun articol..gj happyness 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Reclame